Friday, March 13, 2015

behave

Hai. 
Selamat pagi!

Okay, malam tadi i tido sangat nyenyak uols, alhamdulillah :) terasa sangat indah dan melegakan.
hihihihi, It was because i had a memorable night!
hehe, malam tadi i ada pergi talk , and the talk is about women&social media. cliche tak tajuk dia? haaa, naahhh, i dont think so.
 Sebab every ada talk or kelas, kita akan gain new ilmu, tak kiralaaaa se'cliche' manakan kelas atau talk itu.


From what i heard, social media ni adalah satu danger zone dimana kita bertindak mengikut apa yang kita mahukan sendiri, sangat open and sangattttttt open lah. hmmm. sampai tak point first ni?  okay, wtvr.

One of the panel said that internet is like a road, or sesapa yang nak ekstrem tu boleh laa kategorikan internet as highway. its just soooooooo public. 

whatever we post, whatever we tweet, whatever we update, people will read.
people will judge and most obviously people will see lah kan, kalau diorang tak nampak, cemana pulak dorang nak judge, kan?

so , that is our role to behave. to not let the internet harm us. kan? bila kita kata umpama jalan, it means fast, fast and furious. hah, camtu. jangan terlalu excited sgt memandu di jalan raya ni , sampailah nanti eksiden kebabom kerana malang itu semestinya tidak berbau. :) behave. there always rules and regulations in our life. same goes with internet. ada cara nya. 

so after this, we need to use our intelligent mind to think before we post something on internet. tak kesah laaa selpi ke welpi ke or status yang sangaaaaattt detail, pastikan after that, ia tak menjatuhkan reputasi anda sebagai seorang yang bermaruah.

our life is our choice, be wise, okay :)

s

No comments:

Post a Comment