Thursday, March 19, 2015

Mari belajar untuk focus.

:)

Entry hari ni start with smiley. hehe.

Oleh kerana minggu ni adalah minggu exam dan aku sangat laaa 'rajin' untuk terus stadi. Aku ambik break sikit untuk online. 
Uknow, when kita rasa kita dah tepu, better kita larutkan dulu apa yang tepu tu kan,
 haa itulaaa apa yang aku sedang cuba lakukan. Namun kebanyakan rakan rakan ku yang tersayang mengatakan ini adalah proses 'penafian' atau 'taknak terima hakikat yang esok exam' hahahahaahahaha.

okay,
hiks, *gelak gedik

oleh sebab aku cepat rasa bosan bila reading notes, reading slide show, reading mind map and what so ever, ive always use music to help me to stay fresh.
tapi music yang aku pasang, bukannya lagu hard rock metal rock or lagu rap. Sebab kalau pasang lagu cenggini, lain yang nak di hafal, lain yang nak keluar. 
Jadi, lagu seperti apakah yang patut di play kan bila stadi?

mestilah lagu yang menjana otak untuk fokus, kannnn.


haaaa, seperti yang diatas. music for concentrate. selalu jugaklaaa aku pasang kalau nak reading apa apa.
kalau tak suka music music kosong takde lirik korang boleh jer dengar lagu lagu soft, ikut telinga korang laaa, tapi jangan laa khayal dengar lagu macam korang tu budak music pulak. daripada nak hafalkan notes, dihafalnya pulak lirik lagu rap. haisyh, tak patut tak patut.

antara contoh lain, boleh pakai zikir,
kalau laa ingat tuhan, hati lagi tenang, bila tenang, senang benda baik nak melekat, kan. 



akhir kata , buatlah apa pun yang korang comfortable with, untuk terus stadi. untuk terus menuju kejayaan.
 Bcoz, u absolutely , positively do have power to change your future. 

Keep Calm And Focus On Study :) 

2 comments:

  1. I pun selalu guna music for studying (Y)

    ReplyDelete
  2. Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : asianbet77@yahoo.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

    ReplyDelete